Gilde SamenSpraak Haarlem is een project van het Vrijwilligerscentrum Haarlem en omgeving en onderdeel van Gilde Haarlem.

Gilde SamenSpraak brengt anderstaligen in contact met een vrijwilliger om op een ontspannen en persoonlijke manier het Nederlands beter te leren spreken (en evt. te leren schrijven).

Het project voorziet in een belangrijke behoefte. Inmiddels zijn ruim 150 vrijwillige taalcoaches bij het project betrokken. Een groot aantal van hen steunt een anderstalige bij de inburgeringscursus. Maar er zijn ook taalcoaches die anderstaligen helpen die al klaar zijn met de taalcursus en de taal willen blijven verbeteren. Sommige taalcoaches helpen zelfs anderstaligen met hun theorie-examen voor het rijbewijs. En sinds nieuwkomers zelf hun inburgeringscursus moeten betalen helpen we ook steeds vaker beginnende sprekers (met behulp van de methode Spreektaal).

De uitvoering is geheel in handen van vrijwilligers. Vijf vrijwillige coördinatoren verrichten de intakes met de vrijwilligers en anderstaligen, maken passende matches (koppels), geven voorlichting en informatie over SamenSpraak en ondersteunen de vrijwilligers bij eventuele problemen.

Contact?

De coördinatoren zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Gilde SamenSpraak Haarlem p/a Vrijwilligerscentrum Haarlem en omgeving
Gedempte Oude Gracht 20,
2011 GR Haarlem.
tel. 023-5300500;
Email: gilde@vwc-haarlem.nl