Haarlem 1940-45:…… Bruut bezet! Verbeten verzet!

Elk jaar staat Nederland op 4 en 5 mei stil bij de herdenking van oorlog en bevrijding. Op 5 mei heeft dat een feestelijk karakter vanwege de in 1945 herwonnen vrijheid. Op 4 mei is dat anders. Dan staat Nederland letterlijk even stil. Dan zijn, met name de ouderen, vol met gedachten aan die afschuwelijke bezettingstijd en luisteren de jongeren, vaak met respect, naar hun oorlogsverhalen. Verhalen die vertellen van dood en verderf, van hongersnood, razzia’s en onderduikers.

Maar ook van moed en vaderlandsliefde, van solidariteit en getergd verzet. Over die jaren, waarin de Duitse bezetter meende ons vrije land te moeten bezetten, gaat deze wandeling. Een wandeling langs bekende en minder bekende locaties waar de oorlog zijn sporen heeft nagelaten. Vaak woningen, gebouwen en monumenten , maar ook met verhalen van moedige mensen uit het verzet. Alles gekoppeld aan oorlogsgebeurtenissen uit de jaren 1940-45.

Voor de kosten van € 5,00 p.p. hoeft u het niet te laten. Kijk op de kalender voor de data of vul het aanmeldingsformulier in voor een wandeling op aanvraag (minimaal 4 personen of € 20,00). Aanmelden kan ook door het sturen van een mail naar gildewandelingen@gmail.com of te bellen op werkdagen naar tel. 06-16410803.

Direct aanvragen:

    Zoeken

    Zoek naar een wandeling of thema

    Boek of chat via whatsapp