Wandeling stadsklooster

 In Wandelingen uit programma
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/12/2019

13:30 - 15:00

Locatie
Vleeshal

Categorieën


Samen met het Stadsklooster Haarlem organiseert het Gilde Haarlem op zondag 8 december in kerstsfeer een wandeling langs kerken en kloosters door het Middeleeuwse Haarlem. Rond het jaar1465 telde Haarlem zo’n 20 kloosters binnen zijn muren. Het waren religieuze gemeenschappen van zusters en broeders, die zich naast een contemplatief  leven richtten op de minderbedeelden in de stad. De kloosters zijn verdwenen.

Ruim een jaar geleden werd het Haarlems Stadsklooster opgericht. Geen traditioneel klooster zoals in de Middeleeuwen, maar een imaginair klooster waar plek is voor iedereen. In deze dagen in de aanloop naar Kerstmis denken veel mensen na over zichzelf en de zin van het leven. Er is behoefte aan stilte, aandacht en schoonheid. Dat is wat het Stadsklooster met bijzondere activiteiten mensen wil bieden. De wandeling start om 13.30 uur voor de Vleeshal op de Grote Markt. De duur van de wandeling is ongeveer 1 uur en 30 minuten. Kosten deelname € 4,00 per persoon, te voldoen bij aanvang van de wandeling.

U kunt zich aanmelden bij het Gilde Haarlem door te bellen naar tel. 06-16410803 op werkdagen tussen van 9.00 – 10.00 of 18.00 – 19.30 uur of u kunt een mail sturen naar gildewandelingen@gmail.com

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.