Nieuwkomers in Haarlem door de eeuwen heen

Prijs: €0,00

Datum: 12 november 2022

Tijd: 13:30 - 15:00

Startlocatie:

Kaart niet beschikbaar

Op Zaterdag 12 november om 13.30 uur organiseert het Gilde Haarlem in samenwerking met Stem in de Stad een wandeling over nieuwkomers die door de eeuwen heen in Haarlem terecht zijn gekomen. Een wandeling over vluchtelingen en anderen uit de vreemde die om wat voor reden dan ook in de loop van de geschiedenis hun toevlucht tot onze stad hebben gezocht. Het vluchtelingenvraagstuk is tot op de dag van vandaag een actueel onderwerp . De vraag is hoe is Haarlem daarmee is omgegaan.
Inmiddels zijn we een multiculturele samenleving geworden. Leuk om stil te staan bij wat wij van de ‘vreemdelingen’ hebben geleerd. Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt, wandel dan mee.
Het startpunt van de wandeling is op de Grote Markt bij de Vleeshal en we eindigen bij Stem in de Stad waar onder genot van een kopje koffie of thee nog even nagepraat kan worden.
Bijdrage aan de wandeling: € 5 per persoon.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op onze website: www.gildehaarlem.nl  of door het sturen van een mail naar gildewandelingen@gmail.com. Bellen kan op werkdagen tussen van 9.00 – 10.00 of 18.00 – 19.30 uur naar tel. 06-16410803.

Zoeken

Zoek naar een wandeling of thema

Boek of chat via whatsapp