Markante vrouwen in Haarlems’ geschiedenis. Internationale Vrouwendag.

 In Wandelingen uit programma
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/03/2022

13:30 - 15:00

Locatie
Vleeshal

Categorieën


Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Het Gilde neemt u graag op zaterdag 5 maart mee langs de adressen, instellingen, monumenten e.d. die betrekking hebben een aantal van de vele markante vrouwen die in de Haarlemse geschiedenis een rol hebben gespeeld. Geen college over de ontwikkeling van de vrouwengeschiedenis, maar een plezierige wandeling.

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema; dit jaar Solidariteit. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. Internationale Vrouwendag herdenkt de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. De vrouwen staakten voor een achturige werkdag, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.
Wij wandelen tijdens deze bijzondere wandeling langs die plekken in de stad, waar vrouwen een belangrijke rol hebben gespeeld.
Voor de kosten van € 4,00 p.p. hoeft u het niet te laten. U kunt zich aanmelden door het invullen van het aanmeldingsformulier. Aanmelden kan ook door het sturen van een mail naar gildewandelingen@gmail.com of te bellen op werkdagen tussen 9.00 – 10.00 of 18.00 – 19.30 uur naar tel. 06-16410803.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.