Bloeiende bollen, wandeling en museumbezoek

 In Arrangementen
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/04/2019

12:30 - 15:00

Locatie
Museum Haarlem

Categorieën


Van 4 april tot 27 augustus is de tentoonstelling Bloeiende Bollen over de hoogtijdagen van de Haarlemse bollenindustrie in Museum Haarlem te zien. Met aandacht voor kwekerijen, bollenschuren en bloemententoonstellingen uit de periode 1800-1950. Deze expositie is een ode aan een wereldberoemde industrie die haar oorsprong in deze streek vindt en nog dagelijks velen oud-bloembollentelers en hun nazaten uit Zuid-Kennemerland mooie herinneringen bezorgt.

In samenwerking met het Gilde Haarlem en in het kader van de tentoonstelling Bloeiende Bollen, organiseert Museum Haarlem ook een speciale stadswandeling. Deze gaat onder meer door het Rozenprieel, een wijk tegen het oude centrum van Haarlem aan. Dit was van oudsher een tuinbouwgebied, dat vooral bekend stond om de vele bloemenkwekerijen. De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan de expositie.

Aanmelden kan door het sturen van een mail naar gildewandelingen@gmail.com of te bellen op werkdagen tussen 9.00 – 10.00 of 18.00 – 19.30 uur naar tel. 06-16410803. Uiteraard kunt u ook onderstaand formulier invullen. Klik hier voor de brochure.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.