Enschedé- arrangement in samenwerking met Noord- Hollands Archief

 In Nieuws

Gilde Haarlem en het Noord- Hollands Archief gaan samen een arrangement ontwikkelen rondom de unieke Enschedé- tentoonstelling in de voormalige Janskerk. Een wandeling langs alle Enschedé- herinneringen en uiteraard een bezoek aan de tentoonstelling. Door vertraging in de renovatie zal het eerste arrangement in december plaatsvinden.

Het Noord-Hollands Archief beheert sinds 2015 de omvangrijke historische collecties van de Haarlemse drukkerij Koninklijke Joh. Enschedé. Dit bedrijf, wat eeuwenlang in het centrum van Haarlem was gevestigd, maakte onder andere bankbiljetten, postzegels, de Oprechte Haarlemse Courant, divers ander gewoon en waardedrukwerk en bezat een internationaal gerenommeerde lettergieterij. Het is zodoende echt een Haarlems begrip.
De collecties zijn nu al wel toegankelijk voor onderzoekers op aanvraag, maar het NHA wil dit belangrijk stuk lokaal, regionaal, nationaal en zelfs internationaal erfgoed nu ook in een vaste, permanente en gratis toegankelijke tentoonstelling in het publiekscentrum presenteren. Om dit mogelijk te maken wil het NHA de hulp van het publiek en bedrijfsleven inschakelen. Kijk voor meer info op https://www.voordekunst.nl/projecten/8122-laat-de-fantasiepers-rollen.